Változásmenedzsment – Fogadd jól a változást CHEQ-kel

Fogadd jól a változást - Változásmenedzsment CHEQ-kel

Szervezeti változások? Gyárköltözés? Új telephely? Mindig vannak változások, és minél gyorsabban alkalmazkodunk megfelelő változásmenedzsment segítségével, annál jobban járunk.

Menedzseld a változást

  • Készítsd fel a szervezeted a változásokra a CHEQ-kel, legyél felkészült a váratlan eseményekre 
  • A hatékony és eredményes kommunikációs csatorna kiépítése mellett azonosíthatod a kommunikáció szempontjából kulcsfontosságú alkalmazottakat, akiket bevonhatsz az átalakulás gördülékeny vezetésébe

Változásmenedzsment. CHEQ.

Egy vállalat életében természetes jelenség a változás. Legyen szó költözésről, technológiáról vagy a vállalat vezetéséről, az eredmények valamilyen formában mind a vállalat dolgozóira, mind a partnerekre és a vásárlókra kihatnak. Rossz hír, hogy az emberek többsége nem rajong a változásokért. Jó hír, hogy a CHEQ segít a változásmenedzsmentben a belső kommunikáció támogatásával.

Miért fontos a kommunikáció a változás során?

Az egyik vezető ok, ami bukásra ítéli a vállalati változást a nem megfelelő kommunikáció: a következetlen, nem elég informatív kommunikáció következménye, hogy a munkavállalók összezavarodnak, negatívan állnak hozzá a folyamathoz. A belső kommunikáció hiánya pedig nyílt utat ad a pletykák terjedésének. Magától értetődő, hogy a kollégák kíváncsiak, hogyan érinti majd őket a változás, mik a célok, hogyan alakulnak át a munkakörülmények. A változás elfogadásához, sikeres végig viteléhez elengedhetetlen, hogy a munkavállalók lássák és értsék a folyamatát és szükségességét, ezért a belső kommunikáció a változásmenedzsment egyik nélkülözhetetlen eleme.

Hogyan segít a CHEQ?

A CHEQ-en keresztül egyedi üzeneteket küldhetünk különböző munkavállalói csoportoknak, legyen az az egész cég vagy akár csak egyetlen alkalmazott. Az üzenet biztonságosan, változtatások nélkül jut el a címzettekhez. A kétirányú kommunikáció támogatott: a kollégák közvetlen kérdezhetnek a vezetéstől, a kényesebb kérdéseket név nélkül is beküldhetik. Hatékony, konstruktív párbeszéd alakulhat ki, ami a sikeres változás kulcsa. A belső kommunikáció lehet azonnali és előre időzített is, ezzel lehetőség nyílik tájékoztatni a kollégákat az ad hoc felmerülő és a hosszútávú, stratégiába illeszkedő helyzetekről is egyaránt. Az eredményes kommunikációs csatorna kiépítése mellett azonosíthatod a kommunikáció szempontjából kulcsfontosságú alkalmazottakat, akiket bevonhatsz az átalakulás gördülékeny vezetésébe. Készítsd fel a szervezeted a változásokra a CHEQ-kel, legyél felkészült a váratlan eseményekre.