Tippek a dolgozói elégedettség növelése érdekében

Ugyan a dolgozói elégedettség nem azonos a munkavállalói elköteleződéssel, azonban a lentebb felsorolt tippek követésével nemcsak a dolgozói elégedettség növelése lehetséges, de az elköteleződés növelés is. És, hogy miért is olyan fontos figyelmet fordítani a munkavállalói elégedettségre, valamint az elköteleződésre? Kiderül, ha tovább olvasol.

Fontos a dolgozói elégedettség növelése

A Harvard Business Review egy korábbi kutatásából kiderül, hogy az elégedett munkavállalók produktivitása 31%-kal magasabb, mint a társaiké, és 19%-kal pontosabban látják el feladataikat. Persze, a kutatások révén azt is tudjuk, hogy az elégedetlen munkavállalók teljesítménye közel 10%-al rosszabb az átlagnál.

Mindezekből arra a következtetésre juthatunk, hogy a vállalat növekedése és teljesítménye szorosan összefügg a munkavállalók elégedettségével, valamint elköteleződésével. Az elégedett dolgozó jobban teljesít, és minél nagyobb elköteleződést érez a munkáltatója irányába, annál tovább marad nála dolgozni. Éppen ezért rendkívül fontos figyelmet fordítani az elégedettség növelésére.

A dolgozói elégedettség növelése így lehetséges

A továbbiakban bemutatok neked 8 tippet arra, hogyan lehet növelni a munkavállalói elégedettséget. Ha csak néhányat építesz be a vállalati kultúrába, már az is pozitív eredménnyel jár.

1. Nyújts olyan kompenzációs csomagot, amilyenre szükség van

Ez egy elég kézenfekvő javaslat, és mégis meg kell említenünk. Ugyanis egyes cégek bár, nyújtanak béren felüli juttatásokat, azokat csupán a saját lehetőségeik és elképzeléseik alapján állítják össze. Azonban meg kell érteni, hogy hiába kínál egy cég olyan juttatásokat, amire nincs a munkavállalóknak szüksége, az olyan a dolgozók számára, mintha semmilyen béren kívüli juttatást nem kínálnálna a cég számukra.

Ezért a dolgozói elégedettség növelése érdekében elengedhetetlen, hogy a lehetőségeidhez mérten te olyan juttatási csomagot alakíts ki, ami lefedi a dolgozói igényeket. Persze ehhez ismerned kell a munkavállalók szükségleteit és problémáit. Érdemes ennek kapcsán fókuszcsoportos beszélgetéseket folytatnod a dolgozókkal, de akár egyszerűbb felmérésben is kérhetsz visszajelzést. Pédául CHEQ-en keresztül kiküldhetsz egy ehhez hasonló kérdést: “Örülnétek-e, olyan béren kívüli juttatásnak, ami keretén belül magánfogászaton te és/vagy közvetlen hozzátartozóid kedvezménnyel részesülhettek ellátásban?” Adolgozók Igen/Nem válaszlehetőséggel jelezhetik, hogy ez a lehetőség mennyire érdekli őket. Így jobb döntést hozhatsz a kompenzációs csomag(ok) összeállítása kapcsán.

Ráadásul, már csupán azzal, hogy ki kérted a munkavállalók véleményét hozzájárultál a dolgozói elégedettség növeléséhez.

2. Ismerd el a dolgozók munkáját

Egy felmérés arra mutatott rá, hogy a személyes dicséretben részesült kollégák 70%-a érzett nagyobb elégedettséget a munkáltató irányába. Az elismerésben nem részesültek esetében ez csupán 39%. Ezt azért fontos megjegyezni, mert ahogy azt fentebb is írtam, az elégedettebb munkavállalók jobban és többet teljesítenek. 
A munkavállalói elégedettség növelése érdekében tehát nem szabad fukarkodni a dicsérő szavakkal. Mindenki vágyik rá, hogy elismerjék a munkáját. Ez erősíti az önbizalmat és az önbecsülést is. Ráadásul a pozitív megerősítés ösztönzőleg is hat. Erre utal az a felmérés is, ahol a megkérdezettek 37%-a nyilatkozott úgy, hogy amennyiben személyes elismerésben részesülnének munkájukat illetően, úgy motiváltabbakká válnának abban, hogy  jobb teljesítményt nyújtsanak.

Az elismerésnek több módja is lehet:

  1. A CHEQ-et használó cégek például közleményben is megköszönhetik a dolgozóknak a munkát. Ez büszkeséggel tölti el a munkavállalókat, hiszen az egész cég előtt elismerésben részesülnek.
  2. Csoportvezetőként az is egy lehetséges megoldás, hogy hó végén átadsz egy elismerő/üdvözlőkártyát az adott hónapban kimagasló teljesítményt nyújtó kolléga számára.
  3. Vagy létrehoztok egy vándor díjat, ami akár egy kindertojásból kinyert kis játék is lehet. A lényeg itt gesztuson van, hogy elismerjük egymás munkáját. A vándordíj csak jelkép.
A dolgozói elégedettség növelése a mérföldkövek ünneplésével is támogatható.

3. Ünnepeld meg a mérföldköveket

Az elégedettség növeléséhez az is hozzájárul, hogy rendszeresen megünnepled a munkavállalókat.

Egy CHEQ-en keresztül küldött gratuláció, köszöntő vagy egy kisebb ajándék (pl.: cég logós poló, táska, kulacs, bögre stb.)

  • a próbaidő lejártakor, 
  • jubileumok betöltésekor vagy
  • egyéb fontos mérföldkövek teljesítésekor.

A mérföldkövek ünneplésével is azt fejezd ki, hogy fontos számodra a munkavállaló. Ráadásul által a közösséghez való tartozás élményét is erősítheted. Gondolj csak bele! A próbaidő után, az új kolléga is a céges polót kap ezzel is bizonyítva, hogy most már a közösség teljes jogú tagja.

De akár játékosításként is gondolhatsz a mérföldkövek megünneplésére. Gyűjtsd össze az összes céges munkavállalói ajándéktárgyat. Hozz létre olyan vonzó nyereményeket, amelyeket csak azok a dolgozók kaphatnak meg, akik elértek egy mérföldkövet.

Pélák: 

  • 1 éve dolgozol nálunk, itt ez a különleges kis ajándéktárgy.
  • Sikeresen lezártad az első önálló projektedet/munkádat, itt egy olyan különleges tárgy, amit csak azok kaphatnak meg, akik ezt már elérték.

A mérföldköveket a vállalat profilja és a szakterületek szerint érdemes meghatároznod, de a fenti két példa alapján szerintem érted, hogyan láss neki a feladatnak.

4. Készíts karrierútvonalat

A fehérgallérosok esetében szinte elengedhetetlen, de a kékgallérosok számára is egyre fontosabb, hogy lássanak maguk előtt egy karrierútvonalat, amit az adott cégen belül járhatnak be. Sok esetben ugyanis az előrelépési lehetőségek hiánya miatt elégedetlennek a dolgozók a munkahelyükkel olyannyira, hogy még akár válthatnak is emiatt.

Azonban egy közösen megtervezett karrierútvonal, ami figyelembe veszi a munkavállaló egyéni céljait, valamint a cég szükségleteit és lehetőségeit évekre szóló megtartó erőt jelenthet a dolgozók számára. Ehhez persze azt is pontosan tudniuk kell a munkavállalóknak, hogy milyen szempontok szerint értékelik a teljesítményüket, és minek kell megfelelniük ahhoz, hogy előrébb lépjenek a karrierjükben.

A dolgozói elégedettség növelése szempontjából tehát érdemes minden munkavállalóval leülni évente egyszer és átbeszélni a karriertervet.

5. Támogasd az egyéni fejlődést

A karriertervhez kapcsolódóan az is pozitívan befolyásolja a munkavállalók elégedettségét, ha lehetőséget kapnak a fejlődésre. Ha olyan kurzusokon és képzéseken vehetnek részt, amelyek nemcsak a munkavégzésük szempontjából szükséges, de érdekli őket a téma egyéni fejlődésük szempontjából is.
Egy felmérés szerint, amiben 1000-en vettek részt, a megkérdezettek 82%-a vallta azt, hogy valószínűleg új munkahely után nézne, ha az aktuális helyén úgy látná, hogy már nincs fejlődési lehetősége. Ezt elkerülendő tehát érdemes a munkavállalói képzésekre figyelmet fordítani. Ezek lehetnek külső tréningek/kurzusok, de akár belsők is, amelyeket akár mikro-oktatásként is elérhetővé tehetsz az érdeklődő munkavállalók számára.

6. Ruházd fel őket döntéshozatali lehetőséggel/ne mikromenedzselj

Kevés rosszabb dolog van annál, mint amikor mikromenedzselik a munkavállalót. Ez roppant zavaró és azt a benyomást kelti, hogy a vezető/vállalat nem bízik meg a dolgozóban. És ki lenne ilyen körülmények között boldog, vagy elégedett?

A dolgozói elégedettség növelése érdekében ruházd fel a munkatársakat döntéshozatali hatáskörrel. Hagy döntse el a munkavállaló egyedül, hogy milyen méretű imbuszkulcsra van szüksége, vagy hány csepp festékre a megfelelő szín kikeveréséhez.

Bízz a dolgozóid szakértelmében. Minden bizonnyal jól látják el a mindennapos rutin feladatokat akkor is, ha nem mondod nekik folyamatosan, hogy mikor mit kell tegyenek.

7. Munka-magánélet egyensúly biztosítása

Egyre fontosabb a munkavállalók számára, hogy olyan helyen dolgozzanak, ami mellett kiegyensúlyozott magánéletet is tudjanak élni. Az egyre fiatalodó munkaerő számára függetlenül attól, hogy irodai vagy fizikai munkát látnak el, egyre kevesbé elfogadható

  • a folyamatos túlórázás,
  • a kényszerérzet, hogy munkaidő után is elérhetőnek kell lenni,
  • hogy kisebb magánügyek intézése miatt is szabadnapot kell kivenni stb.

Egy felmérés szerint 4-ből több, mint 1 munkavállaló néz új munkahely után azért, mert nem érzi úgy, hogy a munkáltatója támogatná a kiegyensúlyozott munka-magánéletet. Kutatások szerint pedig egy munkavállaló pótlásának költsége kb. a pótlandó munkavállaló éves bérének 21%-a.

Légy rugalmasabb, és támogasd a munka-magánélet egyensúlyát, hiszen ez nem csak a dolgozói elégedettség növelése szempontjából fontos, de a munkavállaló mentálhigiénia megőrzéséhez is hozzájárul. Ráadásul általa csökkenthető a kiégés, fenntartható egy egészségesebb fizikai állapot és még a teljesítményt is pozitívan befolyásolja.

8. Alakíts ki transzparens kommunikációt

Oszd meg a fontos vállalati híreket a kollégákkal, és alkalom adtán kérj tőlük visszajelzéseket is. Ez nem pusztán azért fontos, hogy fenntartsd a kétirányú információáramlást a jobb teljesítmény érdekében, de a dolgozói elégedettség növelése szempontjából is elengedhetetlen. Egy kutatás szerint a munkavállalók 80%-a él át stresszt az eredménytelen vállalati kommunikáció miatt, és ez mondanom sem kell, elégedetlenséghez vezet.

Ami azonban még ennél is megdöbbentőbb, hogy a munkavállalók 17%-a javasolná a cégvezető elbocsátását a dolgozókkal való kommunikációja miatt. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos, hogy rendszeresen, empatikusan, transzparensen és eredményesen kommunikáljon a vezetőség a munkavállalókkal.

Persze a transzparens és eredményes kommunikáció elengedhetetlen alapfeltétele, hogy minden munkavállalót elérj. Fontos tehát, hogy kiválaszd a megfelelő kommunikációs csatornát, amin keresztül kapcsolatba léphetsz a dolgozókkal függetlenül attól, hogy

  • rendelkeznek-e vállalati eszközökkel és e-mail címmel,
  • hogy irodában vagy gyárban, esetleg telephelyen dolgoznak,
  • hogy úton vannak-e vagy gép előtt ülve dolgoznak,
  • hogy aktív vagy passzív állományban vannak (pl.: gyes),
  • hogy mennyire képzettek technikai-digitális eszközök kezelésében.

A CHEQ vállalati belső kommunikációs csatorna lehetővé teszi, hogy minden kollégádhoz elérjen az üzeneted. Ha szeretnéd megtudni, hogyan is működik, kérd az INGYENES demóbemutatónkat.