Az összefogás célja: vállalati belső kommunikáció fejlesztés

belső kommunikáció fejlesztés CHEQ-el, és partnereivel

13 éve indult. A hazai vállalati kommunikációs kultúra változásaival együtt alakult folyamatosan. Mára pedig egyre ismertebb és elismertebb szakértői kompetenciával nyújt támogatást vezetői döntésekhez. – az Ispiro Consulting Kft. ügyvezetőjével és szenior partnerével beszélgettünk annak apropóján, hogy stratégiai együttműködési megállapodást kötöttek a Talk-a-bot-tal a CHEQ belső kommunikáció fejlesztés szakértőivel.

Mind a termelő, mint a szolgáltató vállalatok lételeme az együttműködés, amelyet a kommunikáció teremt meg. Ez köt össze vezetőt beosztottal, kollégát a kollégával, szervezeti egységet a másikkal. Ezért is meglepő, hogy Magyarországon milyen kevés szervezet foglalkozik stratégiai szinten, tudatosan saját belső kommunikációjával. A koronavírus által befolyásolt életünkben a tét jelentős: a nem jól tervezett, elavult kommunikációs struktúrák megszakadó információ áramláshoz vezetnek. Ezek konfliktusokban, vagyis pénzben mérhető veszteségben jelentkeznek. A vállalatok belső kommunikációjának fejlesztését kitűző összefogás ezen kíván változtatni.

Szervezeti kompetencia és lean belső kommunikáció fejlesztés

“A COVID-19 minden eddiginél markánsabban és könyörtelenebbül mutatott rá mennyire fontos, hogy a kollégák szót értsenek egymással és a cégen belüli kommunikációs feladatok a helyükre kerüljenek.”, mondta Mezriczky László, az Ispiro Consulting ügyvezető igazgatójaként, az összefogás szervezeti kompetenciára fókuszáló tagjaként.

Az Ispiro Consulting a vállalati formális és informális kommunikációs teret egyben kezelve alakította ki elemző-fejlesztő koncepcióját. Ez segít a szervezetnek megismernie önmagát, azonosítania a kritikus pontokat és rátalálni a hatékony, áramvonalas, lean információ cserére.

Hatékony belső kommunikáció tartalom fejlesztés

Az összefogásban a tartalmi tanácsadással foglalkozó FERLING Kft. ügynökségi gyakorlatában arra helyezi a hangsúlyt, hogy a hatékony kommunikációs eszközöket és megoldásokat a mindennapok gyakorlatává tegye. Továbbá, hogy azok a szervezeti kultúrára épüljenek és abba beépüljenek.

„Azon dolgozunk, hogy az igazán vonzó vállalati márka értékei ne külön szobákba zárva, és ne külön polcokra helyezve porosodjanak. Ehelyett inkább a napi rutin magától értetődő megnyilvánulásai legyenek”, mondta Ferling József, a pr-ügynökség alapító tulajdonosa.

Digitális belső kommunikáció fejlesztés sokoldalú eszköze

“A vállalatoknak készített belső kommunikációs eszközünk összekapcsolja a vezetést a szervezet dolgozóival. Az alkalmazottak okostelefonján lévő Viberen, Teams-en és applikáción akár egyszerre is használható CHEQ könnyű és gyors üzenetalkotást kínál, az alkalmazottak onboarding-ját, továbbá a kommunikáció azonnali mérését. A CHEQ-en keresztül az általános üzenetek mellett egyénnek szóló titkosított dokumentumok is küldhetők, mellyel a belső kommunikáció hatékony irányítása mellett a HR osztályok feladatainak, költségeinek csökkentéséhez is hozzájárulunk.”, mondta Deliága Ákos, a Talk-A-Bot ügyvezető igazgatója.

Az összefogás tagjainak tapasztalata szerint a megfelelő kompetencia, eszköz és tartalom birtokában a tudatos és adekvát belső kommunikációs kultúra által a hétköznapi üzeneteken túl a kampányok, csúcsidőszakok, átmeneti helyzetek, valamint krízis szituációk is jól kezelhetők.