KoronaHR 2.0: megnőtt a vállalati HR osztályok terhe

A válságkezelő intézkedések tekintetében megfigyelhető, hogy felértékelődött az első hullámhoz képest a vállalati, üzleti stratégiák átdolgozásának, valamint a szervezeti hatékonyság növelésének vezetői feladata. A Covid-19 pandémia második hullámában ezek mellett a munkaerő biztosítása is kiemelt feladat volt, mellyel együtt járt a vállalatok számára a munkaügyi adminisztráció növekedése is. – mondta dr. Poór József, egyetemi tanár, a Humán Szakemberek Országos Szövetségének elnöke. A KoronaHR nevű kutatás eredményeiből a kutatás vezető emellett kiemelve: – A válság második hullámában nemcsak a HR munka mennyisége, és az emberi erőforrások menedzselésével kapcsolatos elvárások összetettsége nőtt, hanem a HR részleg hatékonyságával kapcsolatos elvárások is. 

Fontos üzleti barométer szerepe lett az év elején a KoronaHR 2.0 kutatásnak – melyet a HR terület digitalizációjának megoldásszállítójaként büszkén támogattunk – hiszen amellett, hogy visszaigazolta ügyfeleinktől szerzett tapasztalatainkat, reményt adott egy tavaly év elejihez képest optimistább jövőképre. A kutatás eredményei megerősítik, hogy a hazai cégek nem csak kényszer hatására, hanem lehetőségeik felismerését követően is vágtak és vágnak bele informatikai és szervezeti fejlesztésekbe, mely újragondolási folyamatban innovatív megoldásainkkal tudjuk őket segíteni, mondta Deliága Ákos, a Talk-A-Bot ügyvezető igazgatója.

A KoronaHR nevű kutatást három szakmai civil szervezet, valamint tizenhárom egyetem végezte el 2020. augusztus 1. és november 15. között. A kutatásban 1014 szervezet (cégek, intézmények és nonprofit szervezetek), döntő részben hazai KKV vett részt, közel egynegyedük (létszám és árbevétel alapján) a nagy szervezetek kategóriájába sorolt. A válaszadók legnagyobb hányada az ipar és a hagyományos szolgáltatás ágazataiban működik, emellett jelentős számban találhatók közöttük kereskedelmi és szálláshely szolgáltatók.