KoronaHR 2.0 kutatás összefoglaló: megnőtt a vállalati HR osztályok terhe

Korona HR kutatás összefoglaló - a belső kommunikáció a legnagyobb kihívás a KKV-knak

A válságkezelő intézkedések tekintetében megfigyelhető, hogy nagyobb fontosságot kapott az első hullámhoz képest a vállalati, üzleti stratégiák átdolgozásának, valamint a szervezeti hatékonyság növelésének vezetői feladata. A Covid-19 pandémia második hullámában ezek mellett a munkaerő biztosítása is kiemelt feladat volt, mellyel együtt járt a vállalatok számára a munkaügyi adminisztráció növekedése is. – mondta dr. Poór József, egyetemi tanár, a Humán Szakemberek Országos Szövetségének elnöke. A KoronaHR nevű kutatás eredményeiből a kutatás vezető emellett kiemelte.

A válság második hullámában nemcsak a HR munka mennyisége, és az emberi erőforrások menedzselésével kapcsolatos elvárások összetettsége nőtt, hanem a HR részleg hatékonyságával kapcsolatos elvárások is. 

Fontos üzleti barométer szerepe lett az év elején a KoronaHR 2.0 kutatásnak – melyet a HR terület digitalizációjának megoldásszállítójaként büszkén támogattunk. Amellett, hogy visszaigazolta ügyfeleinktől szerzett tapasztalatainkat, reményt adott egy tavaly év elejihez képest optimistább jövőképre. A kutatás eredményei megerősítik, hogy a hazai cégek nem csak kényszer hatására, hanem lehetőségeik felismerését követően is vágtak és vágnak bele informatikai és szervezeti fejlesztésekbe. Az újragondolási folyamatban innovatív megoldásainkkal tudjuk őket segíteni, mondta Deliága Ákos, a CHEQ ügyvezető igazgatója.

A KoronaHR nevű kutatást három szakmai civil szervezet, valamint tizenhárom egyetem végezte el 2020. augusztus 1. és november 15. között. A kutatásban 1014 szervezet, döntő részben hazai KKV vett részt. A kutatásban résztvevők közel 25%-a (létszám és árbevétel alapján) a nagy szervezetek kategóriájába sorolható. Többnyire az ipar és a hagyományos szolgáltatás ágazataiban tevékenykednek ezek a szervezetek.