Kötelező anonim csatorna CHEQ belső kommunikációs rendszerrel

Kötelező anonim csatorna a vállalati korrupciós esetek bejelentésére – vajon ez lesz a GDPR pánik 2. része?

Mindenki emlékszik még az 2018-as európai GDPR irányelv keltette pánikhullámra, amikor a vállalatok pár hét alatt kétségbeesetten próbáltak megfelelni az új előírásnak. Pedig az előírás akkor már nem volt új, két évvel azt megelőzően született, és két éve volt mindenkinek, hogy felkészüljön rá, de értelemszerűen mindenki az utolsó pillanatra hagyta.

És most küszöbön áll egy újabb hasonló európai szabályozásból eredő pánikroham, hiszen idén december 17-től életbe lép az az EU-s direktíva, mely szerint valamennyi 250 alkalmazott feletti vállalat köteles lesz megteremteni az anonim bejelentések cégen belüli rendszerét. Ezen a dolgozók tájékoztathatják a vezetőséget, ha visszaélést tapasztalnak.

Ha rajtunk múlik, a pánik ezúttal elmarad. A CHEQ belső kommunikációs platform már alapszolgáltatásként nyújt megoldást a 2021. december 17-től érvénybe lépő EU-s irányelv megvalósítására. A CHEQ belső kommunikációs rendszer a bejelentőt teljes mértékben védő anonim bejelentés-modul már a rendszer alapcsomagjában is elérhető.

Függetlenül a szabályozástól, a cégen belüli visszaélések ténylegesen fenyegető kockázatot jelenthetnek a vállalat hírnevére és működésére. Érdemes emiatt is a változásra idejében felkészülni egy belső kommunikációs rendszerrel amelynek része az anonim csatorna.