KoronaHR kutatás összefoglaló: a belső kommunikáció a legnagyobb kihívás a KKV-knak

A hazai vállalatok számára a koronavírus első hulláma a legnagyobb megmérettetést a hatékony belső kommunikáció, a tájékoztatás, valamint a kapcsolattartás területén hozta. A vírushelyzet következtében a vállalatoknak a korábbihoz képest sokkal komolyabban kellett és vélhetően a jövőben is kell majd foglalkozniuk a belső kommunikáció fejlesztésével.” – mondta Dr. Poór József, egyetemi tanár, a Humán Szakemberek Országos Szövetségének elnöke, a KoronaHR nevű kutatás eredményeiből kiemelve.

„A legtöbb dolgozó nem csupán szokatlan körülmények idején, hanem hétköznapi helyzetekben is kérdésekkel rendelkezik: Mi történt, mi zajlik? Mit jelent a jelen helyzet a cégnek és mit jelent az én részlegemnek? Mire számíthatok, egyáltalán számítanak-e cégnél a munkámra hosszútávon? A nem mindig szakmai, sokszor inkább emberi érdeklődésekre válaszadási szándékkal rendelkező cégek számára alkottuk meg a CHEQ nevű digitális belső kommunikációs megoldásunkat, mellyel a vállalatok ma már gombnyomásra tudják eljuttatni üzeneteiket a dolgozókhoz.” – mondta Deliága Ákos, a CHEQ ügyvezető igazgatója.

A KoronaHR nevű kutatást három szakmai civil szervezet, valamint tizenhárom egyetem végezte el 2020. június-júliusban. A kutatásban 508 szervezet (cégek, intézmények és nonprofit szervezetek), döntős részben hazai KKV vett részt.