Mérhető kommunikáció házon belül

„A hazai cégvezetők tudják, hogy a proaktív és rendszeres vezetői kommunikáció egyértelműen hozzájárul a munkavállalói elkötelezettség növeléséhez. A baj az, hogy saját bevallásuk szerint nem rendelkeznek megfelelő eszközzel, hogy ezt mérni is tudják. Különösen igaz ez azon vállalatok esetében, ahol magas a nem irodai dolgozók száma” – mondta Dr. Palócz Éva vezérigazgató, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet által 2020 nyarán, hazai vállalatok felsővezetőt megcélzó belső kommunikációs kutatás legfontosabb eredményei kapcsán.  

„Szorosabbra fűzni a munkavállalókkal való kommunikációs kapcsolatot és minden percben mérni annak hatását és eredményét, ez az egyik legfontosabb tanulsága a 2020-as évnek. A magyar fejlesztésű, 24 órán belül aktiválható CHEQ egyszerűen használható és minden vezetői elvárásnak megfelelő megoldást kínál az alkalmazottakkal való kapcsolat elmélyítésére.” – mondta Deliága Ákos ügyvezető igazgató.  

2020. nyarán a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet és a Talk-A-Bot közös felmérést végzett 100 db (150 főnél több munkavállalót foglalkoztató) cégvezető körében a belső vállalati kommunikáció használatáról, az ezzel kapcsolatos vezetői véleményekről.